Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka CVijanović, izborni tandem Saveza nezavisnih socijaldemokrata za dvije najviše funkcije, dobili su još jedan šamar na manifestaciji “Zavičajno veče” Republike Srpske u Štutgartu od “Pravde za Davida”. Ova manifestacija održana je u organizaciji Predstavništva RS u tom gradu, a pored Dodika i Cvijanovića kao specijalni gost najavljen je pjevač Mitar Mirić.

Veče je trebalo da protekne opušteno uz malo priče i sopstvene hvale kako su upravo njih dvoje, Dodik I Cvijanovićeva, Republiku Srpsku  napravili bogatom i razvijenom, a sve to uz dobrio raspoloženje uz čašicu, muziku i pjesmu Mitra Mirića.

Ipak, nije sve išlo glatko.

U vrijeme kada je počelo obraćanje predsjednika Republike Srpske i kada je obećavalo da će to biti još jedno veče iz bajki koje nam svakodnevno priređuju baš Dodik i Cvijanović neko od prisutnih je uzviknuo: “Ubili su Davida”, “Pravda za Davida”…

Uslijedilo je komešanje i reakcija obezbjeđenja koji su intervenisali, dok su pojedinci prkosno pokazali majicu na kojoj je pisalo “Pravda za Davida”. Obezbjeđenje je jedno lice izvelo, a drugi su dovikivali “Vi njega ne smijete gurati.

Kako je to izgledalo pogledajte na nemontiranom snimku:

Ovo nije jedini maler, koji se desio na ovom putovanju predsjednika i premijerke Srpske.

Tokom dana, pred održavanje ove manifestacije u Štutgartu je reagovala čak i policija jer je političko djelovanje partijama koje nisu registrovane na teritoriji SR Njemačke strogo zabranjeno bez posebnih dozvola državnih organa, a to su upravo nezakonito radili aktivisti SNSD-a čiji najviši predstavnici Dodik i Cvijanović su još jednom zloupotrijebili funkcije koje obavljaju u Republici Srpskoj za stranačke interese.

BN TV