Mijo Perkunić iz HDZ 1990, koji je u Narodnu skupštinu RS ušao sa liste koalicije Zajedno za BiH, mogao bi se uskoro pridružiti poslaničkom klubu Socijalističke partije RS, saznaje SrpskaCafe.

Time bi partija Petra Đokića u republičkom parlamentu imala osam poslanika, te se izjednačila sa poslaničkim klubom DNS-a, koji je nakon isključenja Nedeljka Čubrilovića, Spomenke Stevanović, Milana Dakića i Spomenka Stojanovića, ostao bez trećine poslanika, od 12 koliko ih je obezbijedilo mandat na ovogodišnjim opštim izborima.

Podsjećamo, Perkunić je nedavno napustio koaliciju Zajedno za BiH, koja je obezbijedila četiri mandata, čime im je onemogućio formiranje poslaničkog kluba pa će u ovom skupštinskom sazivu djelovati kao poslanička grupa.

– Perkunić je bio zainteresovan za funkciju potpredsjednika Narodne skupštine BiH iz reda hrvatskog naroda, ali je ta mogućnost otpala jer će na pomenutoj poziciji ostati Željka Stojičić iz SNSD-a. Ono što je za Perkunića značajno jeste da vuče jednog delegata u Vijeću naroda Republike Srpske – saznaje naš portal.

Perkunić je od sredine jula ove godine bio predsjednik Kluba hrvatskih delegata u Vijeću naroda RS, nakon što je sa pomenute funkcije razriješen Tomislav Tomljanović iz HSBiH, jer je najavio nastup na ovogodišnjim izborima na listi Proevropskog bloka.

(srpskacafe.com / opcija.net)