Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović prisustovao je drugom modulu četvrte generacije Političke akademije Srpske demokratske stranke koji je ovaj vikend održan u Banjaluci, u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

– Mladi ljudi mogu mijenjati društvo na bolje i Srpska demokratska stranka ima ambiciju da zajedno sa mladim snagama bude nosilac promjena i izgradnje odgovorne budućnosti u Republici Srpskoj i BiH – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović u obraćanju mladim polaznicima četvrte generacije Političke akademije SDS.

Šarović je rekao da ima vjeru da Republika Srpska i Bosna i Hercegovina mogu biti bolje mjesto za život.

– Vi ste dio istorijske stranke i naša je obaveza da vam pomognemo da postanete lideri ne samo u SDS već i lideri za budućnost Republike Srpske – rekao je Šarović, obraćajući se polaznicima Političke akademije SDS.

Tokom trodnevne edukacije polaznici Političke akademije SDS imali su priliku da slušaju izlaganja narodnih poslanika Miladina Stanića, Davora Šešića i Ivanke Marković o radu Narodne skupštine Republike Srpske. Takođe, tema koja je bila u fokusu rada bilo je i političko komuniciranje i vještine javnog nastupa.

Ovo je četvrta generacije Političke akademije SDS koja broji 49 polaznika. U prethodne tri generacije Političku akademiju SDS završilo je više od 200 polaznika.

(S.I.)