Odbornici PDP – a Ljubiša Krunić i Saša Borjan optužili su  danas nezavisne  odbornikw  u skupštini grada, Neđa Ćebedžiju (PDP), Nenada Šarenca (PDP) i Dušana Kovača (SDS)  da su napuštanjem svojih stranaka i podrškom vladajućoj većini predvođenoj SNSD – om obezbijedili sebi radna mjesta u elektro – energetskom sektoru.

Šef kluba odbornika PDP – a u skupštini grada Trebinja Ljubiša Krunić kaže da su na taj način njegove dojučerašnje stranačke kolege iz PDP – a i SDS – a iznevjerili  hiljade glasača i da su pokazali  da se radilo samo o  ličnom  interesu.

On je precizirao da su pomenuti odbornici zaposleni u Hidroelektranama na Trebišnjci i Elektroprivredi Republike Srpske.

Odbornik PDP – a u lokalnom parlamentu Saša Borjan postavio je pitanje čime su ova tri nezavisna odbornika zaslužila da dobiju posao u ovim ustanovama.

„Smatramo da se radi o gruboj zloupotrebi elektro – energetskog sektora. Imamo paravo da kažemo da se  ovaj prelazak iz Saveza za promjene u vladajuću većinu može nazvati političkom korupcijom“, rekao je Borjan.

Borjan ističe da je legitimno pravo svakog odbornika da promijeni političku partiju, ali  da je sporno što su ovi odbornici prelaskom dobili radna mjesta koja su zauzeli nekim drugima ljudima  kojima su ta mjesta potrebnija.

Krunić i Borjan su konferenciju održali ispred Upravne  zgrade Hidroelektrana na Trebišnjici.

ĆEBEDŽIJA: ZNAČAJAN PAD GLASOVA PDP – A NA OKTOBARSKIM IZBORIMA POKAZAĆE KO JE IZNEVJERIO BIRAČE

Neđo Ćebedžija kaže   da Partiju demokratskog progresa nije napustio zbog ličnih interesa već zbog unutarstranačkih trzavica i podmetanja koja ne već duže vrijeme prestaju u ovoj stranci.

„Očigledno je da PDP – u  u nedostaje  političkih tema i ideja, te da samo  žele da skrenu pažnju na sebe svjesni poraza na idućim izborima“, kaže Ćebedžija i poručuje da značajan pad glasova PDP – a  na  oktobarskim  izborima  pokazati ko je iznevjerio birače.

Šarenac i Kovač danas nisu bili dostupni za komentar.

Hercegovina press