Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je vrlo važan sastanak koji su ona i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas imali sa papom Franjom u Vatikanu i da nosi najbolje utiske.

– Posebno sam počastvovana i ponosna na činjenicu da je i papa uputio čestitku i čestitao nam dolazeći Vaskrs i zamolio da prenesemo njegove čestitke vjerujućem narodu u Republici Srpskoj i BiH. I taj vid pažnje i međusobnog razumijevanja postoji – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da smatra da je važno da je imala priliku da kao predsjednik Republike učestvuje na sastancima sa papom Franjom i državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom, ali i da je ohrabrena onim što je čula upravo o tome da se posvećuje pažnja interesima svih etničkih zajednica u BiH.

Cvijanovićeva je navela da su u Vatikanu zainteresovani za situaciju u vezi sa Izbornim zakonom i statusom hrvatske, odnosno katoličke populacije u BiH, što je sasvim razumljivo, ali da je u svemu vidjela dodatnu dimenziju da se razgovara ravnopravno sa svima i da se uvažava Republika Srpska i na ovaj način.

– Ja sam zbog toga zadovoljna – izjavila je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona je potvrdila da papa i Vatikan dobro poznaju stanje u BiH.

(Srpska info)