Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević kazala je da je to korektno urađen dokument, međutim, upozorila je na tvrdnje Koordinacijskog odbora Srba iz Mostara koji još uvijek čekaju obnovu svojih domova.

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrali su Izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma. Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević kazala je da je to korektno urađen dokument, međutim, upozorila je na tvrdnje Koordinacijskog odbora Srba iz Mostara koji još uvijek čekaju obnovu svojih domova. Podsjetila je da je u okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba odabrano da se obnovi 37 domaćinstava u Mostaru, ali godinu i pol se čeka na realizaciju tog projekta te je upitala kada se to može očekivati.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac (SDA) najavila je da će na to pitanje odgovoriti na narednoj sjednici.

(Bljesak.info)