Opštini Bileća je blokiran račun od strane Poreske uprave ,a kako saznajemo , velika je lista čekanja onih,koji ne mogu doći na red za primjenu blokade ovog računa.

Ovaj nemio dogadjaj je bio očekivan jer je opština Bileća nagomilala ogromne dugove,kojih se ne bi mogli riješiti ni najeminentniji svjetski stručnjaci za finansije,a kamoli ovi koji ih samo glume.

Postavlja se pitanje: Kako sada realizovati izbornu kampanju, koja se dobrim dijelom trebala finansirati novcem aktivista SNSD-a, odnosno uposlenih u opštini i javnim ustanovama ,koje su na opštinskom budžetu?

Direktivu za “doniranje” polovine iznosa od ukupne plate, dobili su prije samog početka izborne kampanje, pa većina njih kaže da im je draže što se račun blokirao ,nego da dio plate ,kojim su planirali platiti dugove sa početka školske godine, daju za kojekakve aktivnosti vezane za izbornu kampanju.

A šta podrazumijeva “realizacija izborne kampanje” i koliko to sve” košta” znaju odlično aktivisti SNSD-a,koji su morali proći „jade nevidjene” da bi došli do najjednostavnijeg radnog mjesta.

Očigledno je da je nezadovoljstvo članova SNSD-a znatno i svakim danom sve veće,i da su pojedinci konačno počeli uvidjati koliko su zapravo maltretirani i ponižavani i koliko su ljudskog u svemu ovom izgubili.
Koliki će ceh platiti za odbijanje poslušnosti u jeku izborne kampanje,mozemo samo pretpostaviti.Ono što je sigurno je da je Bileća na samom dnu…moralnom, duhovnom, ekonomskom.

Ono što nas je držalo u životu,kakvom takvom,sve ove godine i ono što nas je odvraćalo od pomisli na surovu stvarnost bila je ona narodna: „Ne daj Bože gore!”.Toliko često izgovorena izreka,koja je postala sinonim za pozdrav prilikom susreta,sada je pretvorena u “Gore nam ne može biti”.

Da nam je ZLO I GORE- to sigurno jeste. Koliko smo blizu onog NAJGOREG- ostaje na nama!

(ISTOK)