Da „zlo i nesreća ne dolaze od Boga nego od čovjeka” potvrdila je po ko zna koji put lokalna vlast u opštini Bileća, gdje pored 149 zaposlenih, ne postoji nijedna osoba, koja bi bila sposobna obračunati samo lični dohodak zaposlenih.

Da li će radnici opštine Bileća svoj zaradjeni ili nezaradjeni lični dohodak „pregurati” u svoj džep, zavisilo je od toga da li će uspjeti angazovati penzionisane kadrove, koji bi im riješili samo jedan problem u nizu.

“Ili nema para, ili je račun blokiran, ili nema ko obračunati platu. Jedino što mora da ima je 50% od plate, ako se ikada obračuna, što isti momenat moramo izdvojiti i nositi u kancelariju Snsd-a za tzv: uspješniju realizaciju izborne kampanje”, navode opštinari.

Ono što ne navode a trebali bi, jeste pitanje : Kako pored toliko zaposlenih ne postoji nijedna osoba koja bi znala odraditi najosnovnije stvari iz finansija?
Pored načelnika finansija, Dražena Babića, kome se stalno doškolovavanje i to na račun opštine ispostavilo,evo, kontraproduktivno, postoje i drugi “stručni” kadrovi, kojima na pamet nije palo da nauče najosnovnije stvari od starijih kolega. Sve su to vrsni diplomirani ekonomisti, koji sa parolom „papir trpi sve” (kupljeni, naravno), omijeraju udobnije fotelje u koje će sjesti oni, koji budu imali veću hrpu kupljenih papira(diploma).

Kao što smo i pretpostavili, „kuknjava” zbog neobračunate plate našla je odjeka kod penzionisanih kadrova, pa je jutros penzionisani radnik angažovan po ugovoru o djelu, kako bi riješio ovaj problem. Možemo pretpostaviti i koliku platu će dobiti ovaj penzioner. Zašto i ne bi?

Što je najtragičnije, ovo nije prvi put da se iz penzije povlače stručni kadrovi i to za rješavanje najbanalnijih stvari.

Napominjemo da je opština Bileća dobila negativnu ocjenu revizora. A kako bi dobila neku drugu, pored niza nepravilnosti, propusta, dugova, neizmirenih obaveza prema radnicima, dobavljačima…neizmirenih obaveza prema pismenim, stručnim, obrazovanim i vrijednim ljudima sa regularno završenim fakultetima, koji zbog navedenog zla i nesreće pojedinaca ,rade najteže fizičke poslove, daleko od svoje kuće, daleko od svog grada, najčešće ponižavani i maltretirani.

Ko će i da li će odgovarati za svjesno uništavanje ovakvih ljudi i koliko još moramo živjeti u drustvu poremećenih vrijednosti?

ISTOK