Oktobar je mjesec zahlađenja, kad se iz majice kratkih rukava prelazi u duks i jaknu.

Oktobar je mjesec studenata. Neki svoju sreću traže na početku studija, neki na novoizabranom fakultetu, neki u socijalnom “oktobru 2”, a neki sa diplomom u ruci.

OktoMbar je mjesec onih kojima ne treba fakultet. Ne treba, jer imaju životni fakultet. Mnogi su to dokazali foteljama u kojima sjede.

OktoMbar je mjesec i pojedinaca iz Vlade RS. Nije Đokićev, on je svoj fakultet završio u Londonu.

OktoMbar je mjesec izbora. Prošlogodišnjih. Baš ovoga oktoMbra se navršava jubilarna godina dana otkako nije formirana vlast na niovu BiH.

Bože, šta će ti veseljaci koji nisu godinu dana primili platu? Ne, ne mislim na ove što nisu formirali vlast. Oni su sebe namirili.

Ovaj oktobar je sigurno ostao upečatljiv mnogima koji su svoje drugare, kumove, braću, sestre i djecu ispratili u Sloveniju, Njemačku, Švedsku, Slovačku. . .

Oktobar je i mjesec revolucije. Oktobarske, kad je Lenjin 1917. preuzeo vlast u Rusiji ali i one iz 2000. kada je pao Slobodan Milošević.

Oktobar je i mjesec kada je 1991. Skupština Srbije izbacila petokraku sa trobojke. Da li je to samo dekorativni, modni zaokret, ili ne, najbolje će reći dobar dio i današnjih funkcionera, kako sa jedne, tako i sa druge strane Drine.

Poseban dodatak:

Za one koji ovo čitaju po zadatku, mjesec oktobar u svom nazivu nemaslovo M.

Đorđe Vučinić