Policijski službenici  Policijske stanice Višegrad juče i danas su, u saradnji sa Auto-moto društvom Višegrad realizovali edukativna predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na temu ”Mladi vozači kao rizična grupa učesnika u saobraćaju”, sapšteno je iz Policijske uprave Foča.

Predavanje je realizovano u Srednjoškolskom centru ”Ivo Andrić” u Višegradu za učenike četvrtih i trećih razreda ove škole. Cilj  predavanja je da se učenici kao budući mladi vozači-početnici, upoznaju sa bezbjednošću u drumskom saobraćaju sa posebnim akcentom na upoznavanje sa faktorima ugrožavanja. S Učenici su upoznati o načinu polaganja vozačkog ispita, čovjeku kao faktoru bezbjednosti u saobraćaju i njegovim osobinama u saobraćaju kao što su starost, sposobnost, znanje, stavovi i ponašanja.

U okviru ponašanja vozača  učenicima su posebno objašnjene teme koje se odnose na neprilagođenu brzinu kretanja motornih vozila,prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno preticanje, oduzimanje prvenstva prolaza, odstojanje između vozila, vožnja pod dejstvom alkohola, umor i upotreba sistema zaštite (sigurnosni pojas, sigurnosne kacige i sjedalice za djecu), ističu u Policijskoj upravi Foča.

(radiofoca)