Danas je kod Stadiona malih sportova koji nosi naziv po najmlađem poginulom borcu trebinjske brigade, Aleksandru Masleši, održan pomen ovom mladom ratniku i heroju koji je preminuo na današnji dan prije 25 godina.

On je svoje ime upisao u vječnost žrtvujući život za svoj narod, rodnu grudu, slobodu. On i svi naši junaci koji nesebično dadoše svoje živote.

Pomen je služio paroh Nikola Janković, dok su brojne delegacije, porodica i pojedinci položili vijence na spomenik podignut njemu u čast.

Aleksandar Masleša je preminuo na VMA u Beogradu od posljedica ranjavanja na Borcima kod Кonjica. Spomenik su podigli njegovi saborci iz Bobanske čete i njegovi poštovaoci uz pomoć svih dobrih ljudi Trebinja i Hercegovine!

Aleksandar je u avgustu 1993. godine sa 16 godina, dobrovoljno pristupio Bobanskoj četi vojvode Nedeljka Vidakovića, i tako postao najmlađi borac 1. hercegovačke mtbr VRS. Iste godine je lakše ranjen na Ročištima iznad Poljica, ali ovo ranjavanje nije zaustavilo Aleksandra, jer je on sve do poziva da se javi kao mladi vojnik na služenje vojnog roka 11. oktobra 1994. godine u Han Pijesak, bio pripadnik Bobanske čete. Nešto više od godinu dana od oblačenja uniforme, 27. septembra 1994. godine od iste granate ginu vojvoda Nedeljko Vidaković, kapetan Dragan Slijepčević i major Ljubiša Popović, a u istom rovu Aleksandar Masleša je teško ranjen, i hitno je prebačen helikopterom za Podgoricu. Prilikom pada granate Vojvoda se bacio preko Aleksandra, i isti geler je Vojvodu usmrtio, a Aleksandra ranio. Nakon 111 dana duge borbe, 16. januara 1995. godine Aleksandar je napustio ovaj svijet, ali i ostao u sjećanju svojih saboraca i cijelog Trebinja.

(Lokoportal)