Srpska demokratska stranka traži od ministara Zlatana Кlokića da skine oznaku tajnosti i odgovori kome i za kakve „stručne usluge“ je Republika Srpska platila 2. 575. 234 КM.

Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da smatra skandaloznim i kriminalnim podatak da je za tajne stručne usluge Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tokom prošle godine isplatilo više od 2,5 miliona maraka licima u inostranstvu čiji je identitet nepoznat, što je u svome izvještaju utvrdila Glavna služba za reviziju javnog sektora.

SDS traži od resornog ministara Zlatana Кlokića, koji već godinama vodi ministarstvo poznato po iznošenju novca građana Republike Srpske u inostranstvo, koji se troši na rad nepostojećih predstavništava i višemilionska, netransparentna i neefikasna lobiranja u SAD-u da odgovori kome i za kakve „stručne usluge“ je Republika Srpska platila 2.575.234 КM”.

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra Кlokića da skine oznaku tajnosti kako bi se utvrdilo gdje su potrošena sredstva za stručne usluge.

“U protivnom, javnost će se s pravom pitati da li je izvlačenje 2,5 miliona КM iz Republike Srpske njegov „privatni aranžman“, ili je novac iznešen iz zemlje za potrebe prikupljanje glasova u dijaspori za njegovu političku partiju. Ili je možda taj novac isplaćen preduzeću Batagon, koje poslednjih mjeseci šakom i kapom kupuje firme i resurse Republike Srpske?”, kaže se u saopštenju i dodaje da je skandalozno po Republiku Srpsku i pogubno ponašanje ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Кlokića koji već godinama njeguje praksu netransparentnog i vrlo sumnjivog trošenja novca građana Republike Srpske.

“Praksa milionskog trošenja bez pokrića koju ministar Кlokić njeguje u svom resoru nezabilježena je bilo kojoj razvijenoj demokratiji svijeta i može se pronaći samo u banana državama centralne Afrike”, navedeno je u saopštenju SDS.

(BN TV)