Svi oni koji su se proteklih dana zatekli na jednoj od najprometnijih ulica u Doboju mogli su primjetiti prizor koji je neobičan čak i kada je domaća politička scena u pitanju.

Oči u oči sa samim sobom stajala su dva Obrena Petrovića. Sa ljeve strane je stajao Obren Petrović predsjednik dobojskog SDS-a i kandidat ove stranke na izborima, a sa desne Obren Petrović, povjerenik za Doboj najvećeg SDS-ovog političkog protivnika SNSD-a.
Za prolaznike udarene jarkim junskim suncem ovaj prizor izgledao je kao fatamorgana u kojoj se Obren ogleda u nekom pokvarenom zrcalu koje kvari i iskrivljuje sve odraze osim čovječjeg lika.

Sa obe strane ogledala stajao je retuširan portret lišen bilo kakve emocije. U izrazu lica na oba Obrena ni najveći psihoanalitičar ne bi mogao da nazre ni tračak osmjeha, odlučnosti, optimizma, sjete ili bilo kakve poruke koje bi portreti napravljeni za tu namjenu trebali odaslati.
Ništa od toga, samo pogled u prazno na kvadrat.

Kao što se prilikom fotografisanja, prije, a i nakon izbora, Obren nije čak ni potrudio da odglumi neku emociju, za shodno nije našao ni da od Dobojlija sakrije ovu komičnu situaciju u kojoj se jedan pored drugog nalaze bilbordi jednog istoga Obrena u stranačkim dresovima ljutih političkih protivnika.

Ipak, mada krajnje komičan, ovaj prizor nije izazvao smjeh na licima većine Dobojlija koje su ga vidjele. Razlog za to nije nedostatak smisla za humor kod stanovnika ovog grada, nego spoznaja da će čovjek sa oba bilborada ostati apsolutni gospodar njihove i sudbine njihove djece, sve dotle dok vize za iseljavanje u inostranstvo ne budu gotove.

(Istok)