Kod spomenika koji je podignut u znak sjećanja na 400 stradalih vojnika VRS sa ovog područja, u Novom Goraždu je juče obilježen 17.april – Dan oslobođenja opštine. Vijence na spomen-obilježje položili su predstavnici opštine Novo Goražde, porodica poginulih boraca i opštinske Boračke organizacije.

“Ovo su dani koje treba njegovati i slati poruke da se ovako nešto nikada više ne dogodi na ovim prostorima”, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Todor Vuković i dodao da je okupljanje na ovaj dan važno kako bi se saborci i svi mještani Novog Goražda sjetili onih koji su živote dali za oslobođenje ove opštine i za odbranu Republike Srpske.
Podsjećajući da je na današnji dan 1994. godine Vojska Republike Srpske oslobodila Novo Goražde, Vuković je rekao da je u odnosu na predratni broj stanovnika, ova opština druga po broju stradalih na ovim prostorima.

Podsjećamo, opština Novo Goražde nastala je podjelom predratnog Goražda 1994.godine, a verifikovana nakon Dejstonskog mirovnog sporazuma 1995.godine.

ISTOK