U pripremnoj utakmici za novu sezonu u Prvoj ligi RS Hercegovina sinoć je u Nevesinju savladala Višegrad rezultatom 37:24 (18:8). Nevesinjci su glatko porazili novog prvoligaša i ujedno isprobali više taktičkih varijanti trenera Nemanje Ivanovića. Hercegovina je već poslije dvadesetak minuta stekla veliku prednost i nije je ispuštala do kraja utakmice. U strijelce se upisalo čak 13 igrača i taj timski duh biće forsiran i tokom takmičarske sezone.

Igrače i ljubitelje rukometa u Nevesinju raduje povratak Nikole Ivanovića iz Zrinjskog. Stameni bek se i pored dosta ponuda, odlučio za povratak u matični klub i to će biti veliko pojačanje za nevesinjski klub. Hercegovina je u novom takmičarskom ciklusu jača i za Ambuliju iz trebinjskog Leotara, ali i za niz domaćih mladih igrača koji su prošle sezone stekli potrebno prvoligaško iskustvo.

Uprava kluba je na osnovu igračkog potencijala i dosadašnjeg toka priprema za novu sezonu istakla najviši cilj – plasman u Premijer ligu BiH. Sezona u Prvoj ligi RS počinje 14. septembra.

Sastav HERCEGOVINE: Samardžić,Stajić, Vučinić, Kovačević (1), Pantić (1), Laketa (2), Šipovac (3), Manigoda (2), Ni. Ivanović (3), Avdalović (3), Ne. Ivanović (3), Čabrilo (4), Babić (4), Šarenac (1), Dragović (6), Zurovac, Ambulija (4).

(Radio Nevesinje)