I taman kad se utišala šumarska buna, u Čajniču je izbila nova. Protiv v.d. direktora ŠG “Vučevica”, Neđe Mašića, pobunili su se drvoprerađivači. Optužuju ga da zaobilazi sedam domaćih firmi od kojih živi 250 porodica u Čajniču, a oblovina se, kažu, tovari na tuđe kamione, čak i one sa registarskim tablicama iz Srbije.

Zbog toga su svoje kamione parkirali ispred stovarišta i neće ih, tvrde, pomeriti sve dok ne dobiju što im pripada.

– Ne daju da tovarimo trupce, imamo avansnu uplatu, ali ne daju da tovarimo. Kažu da, kao nemamo ugovore za balvane – rekao je Radoš Tupeša, vlasnik d.o.o. “Crni Bor” Čajniče.

– Bili smo sa direktorom, prošli put nam iscenirao neki napad, zvao policiju, iz kancelarije smo izašli, pokupili se i posle opet pokušali da razgovaramo sa njim ali nije hteo da priča. Neće da priča, kaže sa nama – rekao je Nemanja Tadić, vlasnik d.o.o. “Crni vrh”.

Nisu drvoprerađivači jedini sa kojima prvi čovek “Vučevice” ne želi da razgovara.  Zatvorena vrata dočekala su i novinare, piše ATV.

Iako je direktor ŠG “Vučevica” Neđo Mašić u svojoj kancelariji, izjave za medije nije hteo da daje. Nije hteo ni da pojasni zašto su čajnički drvoprerađivači nezadovoljni.

U odbranu Mašića stao je generalni direktor Šuma Srpske. Prema njegovim informacijama, čajnički drvoprerađivači  su, kaže, dobili i više od onoga što je  propisano ugovorima.

– Odobreno je 29, 5 hiljada kubika, a od tih 29, oni su dobili čak 35 hiljada, a od tih, oni drvoprerađivači kojima su aneksirani ugovori su ispoštovani do kraja – rekao je Risto Marić, generalni direktor Šuma RS.

Marić tvrdi da nije čuo za  informaciju da kamioni iz Srbije voze trupce iz Čajniča. Poziva Upravu za indirektno oporezivanje i Republičku upravu carina da se pozabave tim problemom i  napominje da je odluka Vlade o zabrani izvoza trupaca još na snazi.

I dok se čekaju  inspektori, čajnički drvoprerađivači poručuju da neće odustati od borbe za svoju oblovinu. Pošto Mašić ne želi da ih primi, uputili su javni poziv generalnom direktoru Šuma da se sastanu kako ne bi morali da obustave rad.

BLIC