Obren Petrović, već 16 godina prva politička figura Doboja, koji je do isključenja bio gradonačelnik, ali i predsjednik GO SDS-a, ne vraća se u svoju dosadašnju stranku, već će preuzeti suparnički SNSD.

U prvoj fazi rukovodiće povjereništvom te stranke, a zatim će i formalno preuzeti funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.

Ovaj transfer i politički obrat najavljivan je još od oktobarskih opštih izbora u BiH, u kojima je on gradonačelničku funkciju zamijenio izborom za poslanika u najvišem zakonodavnom tijelu, Parlamentu BiH.

Davanjem podrške novoizabranom srpskom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, njega je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio iz članstva stranke, a zatim je raspušten i GO SDS-a, kojim je rukovodio.

Obren Petrović je očito prelomio i odlučio da prihvati ponudu još uvijek aktuelnog predsjednika GO SNSD-a Doboj Uroša Gostića i preuzme suparničku stranku.

Za to je, sa novoizabranim svojim nasljednikom na funkciji gradonačelnika Borisom Jerinićem, dobio saglasnost i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

No, nije Petrović jedini nagrađen od strane Dodika.

Kao novi predsjednik Skupštine grada Doboja spominje se i Sanja Vulić, koja je u skupštini bila jedan od najvećih kritičara SDS-a kao odbornik, a i predsjednik Kluba SNSD-a.

Vulićka je na proteklim izborima, kao i Obren Petrović ispred SDS-a, izabrana i za poslanika u Predstavničkom domu PBiH ispred svog SNSD-a.

(SB / Novosti)