Dok se opština Bileća nalazi u velikim finansijskim problemima a mnogobrojne osjetljive društvene kategorije nemaju dovoljna i redovna primanja, načelnik opštine Bileća obilato čašćava svoje saradnike.

Svjedoci smo da se opština Bileća, nekada jedna od finansijski najstabilnijih opština u Republici Srpskoj, najčešće u medijima pominje po nagomilanim finansijskim problemima koji često parališu rad organa ove lokalne zajednice. Već duže vrijeme SNSD, koji je inače na vlasti u ovoj opštini, nema sluha prema studentima, poljoprivrednicima, penzionerima i ostalim ranjivim kategorijama ove lokalne zajednice.

Medjutim, iznalaze se načini da se ljudi bliski lokalnom SNSD-u finansijski nagradjuju. Dok se u budžetu opštine Bileća za stipendije studentima planiraju minimalna sredstva, koja se godinama umanjuju i neredovno ili nikako ne isplaćuju, načelnik opštine, tipični predstavnik SNSD-a, iznalazi načine da nagradi svoje saradnike. Tako je nagradjen načelnik Odjeljenja za finansije opštine Bileća, Dražen Babić, kome je načelnik opštine jednokratno dodijelio tri hiljade konvertibilnih maraka za nastavak studija. Dok, kako smo već naveli, studenti nemaju stipendija, a i ostale ugrožene budžetske kategorije se nalaze na margini, obezbjedjuju se sredstva za navodno i opštini apsolutno nepotrebno školovanje podobnih kadrova.

Postavili bismo pitanje: Da li djeca svih “nepodobnih”, tj. onih koji ne dijele mišljenje aktuelne lokalne vlasti trebaju da imaju podjednake šanse kao podobni?

ISTOK