Stranačka otimačina zemljišta na Jahorini dolazi do usijanja!

Raniji nesporazumi paljanskih koalicionih partnera (SNSD-DEMOS-NDP), oko dodjele zemljišta na Jahorini, besplatno, Olimpijskom centru Jahorina od strane opštine Pale, koji su zataškani u prethodnom periodu, sada su podgrijani novim varnicama. Naš izvor iz DEMOS-a tvrdi da su tada DEMOS i NDP pružali otpor koalicionom partneru, SNSD-u , ali su na kraju, pod velikim pritiskom, popustili i dozvolili ustupanje skupocjenog zemljišta na Jahorini bez nadoknade.

Nesuglasice zbog Jahorine, koje već izvjesno vrijeme tinjaju između koalicionih partnera na Palama, prerasle su sada u ozbiljan sukob. Naime, načelnik opštine Pale Boško Jugović obećao je svojim partijskim kolegama iz OC Jahorina da će im visokovrijedno zemljište na planinskoj ljepotici , površine 2.000 metara kvadratnih , prodati po bagatelnoj cijeni od 80 KM po metru kvadratnom, umjesto 300 KM, kolika je zvanična cijena.

DEMOS se oštro protivi ovom obećanju načelnika Pala, čime su značajno narušeni koalicioni odnosi u ovoj opštini. Pritisak se pojačava, ali iz DEMOS-a najavljuju da ovaj put neće popustiti , jer su, kako kaže naš izvor, najnoviji zahtjevi SNSD-a i obećanja koja je svojim stranačkim kolegama dao načelnik opštine Pale, protivzakoniti i nadasve bezobrazni. U paljanskom DEMOSU-u su mišljenja da o važnim pitanjima za Jahorinu, ne može odlučivati samo SNSD koji želi da u potpunosti privatizuje ovu planinu.

S druge strane, u SNSD-u smatraju da paljanske DEMOS-ovce treba disciplinovati , jer su nedavno pokušali da im preotmu Elektrodistribuciju Pale , preduzeće koje je jedan od najvažnijih finansijera i mjesto zapošljavanja stranačkih(SNSD-ovih) kadrova.

Sve je dodatno podgrijano nedavnom izjavom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će opštinama Pale i Trnovo oduzeti nadležnosti i novim Zakonom o Olimpijskom centru Jahorina „izvršna ovlašćenja dati Olimpijskom centru Jahorina”.

Naš sagovornik prognozira zaoštravanje odnosa „do pucanja”, jer na ove odluke i odnose kalicionih partnera značajno utiču odnosi velikih kapitalista i tajkuna, koji su dio struktura SNSD-a i DEMOS-a, a svi su vrlo povezani, na različite načine, sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

(Insajder.in)