Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da na Manjači neće biti vojna vježba sa NATO-om već sa Nacionalnom gradom Merilenda.

On je pojasnio i garantovao da tokom vježbe neće biti bojevog gađanja i osiromašenog uranijuma.

– U ovom slučaju avioni neće moći da se koriste ako nema saglasnosti civilnih institucija – poručio je Ivanić u intervjuu za EuroBlic.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, Ivanić smatra da kompromis u ovom slučaju praktično ne postoji, te da je u pitanju koncepcijsko neslaganje Hrvata i Bošnjaka.

– Zato nisam za to da se mi previše uplićemo. Treba samo da pratimo i da se borimo da promjene Izbornog zakona obezbijede popupnjavanje Kluba Srba u Federaciji BiH i da Srbi iz Mostara dobiju mogućnost da imaju svog odbornika u gradu – naglasio je Ivanić.

Odgovarajući na pitanje da li se BiH u OEBS-u pridružila izjavi EU protiv Rusije, Ivanić je objasnio da je ambasador BiH glasao za tu rezoluciju u kojoj nema nikakve osude Rusije, već se govori o mogućnosti da je nešto učinjeno, ali da za to nije imao saglasnost ni ministra inostranih poslova ni Predsjedništva BiH.

– BiH neće donositi odluke o bilo kakvom sankcionisanju, nama to ne pada na pamet, jer Rusiju smatramo prijateljskom zemljom. Od nas to u suštini niko ne može tražiti – istakao je Ivanić.

Srpski član Predsjedništva BiH se osvrnuoo i na predstojeće izbore, na kojima će biti kandidat Saveza za promjene za istu funkciju. Kako kaže, očekuje pobjedu.

– Vrlo dobro znam da sam imao bazu od 317 000 glasača s kojom i sada startujem. Uvjeren sam da svojim radom nisam učinio ništa zbog čega ti ljudi ne bi ponovo glasali za mene i da mi je to dovoljno za pobjedu – zaključio je Ivanić.

( Srpska Cafe )