Poštovani članovi SDS i građani Višegrada vezano za propagandno i prljavo smišljenu laž da je Miroslav Kojić zloupotrebio službeno auto Ministarstva inostranih poslova u privatne svrhe, objavljujemo odgovor g. dina Kojića koji ni jedan portal i medijske kuće koji su objavili ovu lažnu vijest nisu htjeli da objave.Poštovana gospodo, u Vašem tekstu ” u mercedesu ministarstva vozio mladu”, autora J. Škrbića iznijeli ste niz neistina i brutalno pokušali baciti ljagu na moje ime i prezime i mene kao ličnost.

Znam da živimo u vremenu laži i prljave propagande, što sam ja dosad bezbroj puta osjetio na svojoj koži, ali po prirodi sam optimista i čovjek koji vjeruje da u svakom društvu pa i svakom čovjeku postoji ipak nešto dobro i da bi bar kod Vas koji se bavite medijima trebalo postojati bar malo profesionalne etike i odnosa prema poslu koji obavljate i da neku polu informaciju ili dezinformaciju sa lažnih profila ne bi trebali preuzimati dok bar ne čujete i drugu stranu.

Još uvijek ne mogu da prihvatim činjenicu da smo postali društvo u kojem pojedinci i pojedini predstavnici medija i informisanja smatraju da imaju neprikisnoveno pravo da se miješaju u tuđe privatne živote , propisuju njihov način života i bukvalno preuzimaju tuđu privatnost kao svoju privilegiju da pljuju i blate svakog ko ne misli kao oni. Poštovana gospodo, da ja sam bio na toj svadbi i ponosan sam što je jedan mladi par odlučio i taj dan zaplovio u bračne vode i što sam imao čast i privilegiju da vozim prekrasnu i divnu mladu-nevjestu do mjesta vjenčanja. Hvala bogu da još uvijek ima ljubavi koja kad tad prevlada svu ovu mržnju i zlo koje uništava Republiku Srpsku. I da bio sam sa autom i to su njegove reg. oznake ali samo ima jedna mala sitnica to je moje lično i privatno auto a ne službeno jer ja sam Savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu i po zakonima i propisima te zemlje i diplomatskom protokolu na Vaše razočarenje imam obavezu da nosim te tablice.

To svako iole pismen i upoznat sa propisima diplomatije sa sigurnošću zna pa me čudi da to Vas dopisnik nije znao ili možda nije htio da zna niti da se informiše prije nego objavi jednu ovako gnusnu i prljavu laž. Izvinite ako sam pogriješio što Vaš portal i Vašeg dopisnika nisam pitao za dozvolu da sa svojim privatnim autom u dane vikenda idem na svadbu svom velikom prijatelju, ali čovjek se uči dok je živ.
Ima još jedna mala sitnica, pokušali ste prljavo da prejudicirate da sam naišao u koloni pored spomenika gdje se obilježavala godišnjica višegradske brigade i da su se čule sirene i pucnjevi pokušavši na taj način da me predstavite kao nekog ko ne poštuje ni borce ni porodice poginulih boraca, niti taj veličanstveni spomenik.

Neće mi biti teško uvažena gospodo iz ovog portala da Vam kažem da su Vam ti pokušaji besmisleni i kontraproduktivni jer za Vašu informaciju ja sam nažalost pripadnik porodica poginulih boraca i moj brat je kao jedini student u našoj regiji iako nije imao obavezu da ratuje junački poginuo i odlikovan je Tepićevom medaljom za hrabrost a ja sam bio prvi predsjednik odbora poginulih boraca i potpredsjednik boračke organizacije Višegrad i pod mojim rukovodstvom napravljen je i taj veličanstveni spomenik i vojničko groblje i spomen soba poginulim borcima i za to i druge zasluge odlikovan sam najvećim odlikovanjem koji može dodijeliti OBORS. Vjerovatno po Vašem dopisniku ovakvoj ličnosti kao što sam ja dolikuje da pucam i sviram pored vojničkog spomenika- “istina nema šta”.

O Vašem tekstu od mene toliko a od mog advokata Vaš portal, urednik i dopisnik J. Škrbić dobiće tužbu i biće mi zadovoljstvo da istinitost svojih navoda dokažete na sudu.

Miroslav Kojić