Odbojkaši Maglića savladani su sinoć od ekipe Lukavca rezultatom 2:3, u okviru 8.kola Premijer lige BiH.

Prva dva seta Lukavac je riješio u svoju korist rezultatom 25:21 i 25:16. Na početku trećeg seta za odbojkaše Maglića kao da je tek počela utakmica, prijem servisa, odbrana, blok, ali i napad mnogo su bolje funkcionisali, te su treći i četvrti set savladali Lukavac sa 25:20, 25:17.

Tokom čitavog meča na terenu se osjećala napetost a sudijski par dosudio je nekoliko crvenih i žutih kartona igračima sa obje strane terena. I u peti set se ušlo napeto, igaro se poen za poen, ali je Lukavac na kraju meča imao malo više sreće i završio ovu utakmicu pobjedom i osvajanjem dva boda, dok je Magliću pripao jedan bod.

Kapiten Lukavca Mirza Bećirović ističe da je ova pobjeda izuzetno važna za njegovu ekipu, te da se nadaju opstanku u elitnom bh takmičenju: „Ovo je bila izuzetno važna utakmica za nas. Očekivali smo da ćemo osvojiti tri boda, ali ovo je jako teško gostovanje za nas pa smo i sa dva boda zadovoljni“, rekao je Bećirović.

Odbojkaši Maglića žale što nisu osvojili sva tri boda na domaćem terenu protiv Lukavca, ali i dalje ne gube nadu za plasiranje u plej of Premijer lige BiH: „Očekivali smo pobjedu protiv Lukavca na svom terenu. Izuzetno bi nam značila tri boda za dalji nastavak takmičenja. Međutim u prva dva seta smo ušli početnički, kasnije smo izjednačili na 2:2, ali vjerujem da nas je u petom setu stigao umor i da su igrači Lukavca imali malo više sreće na svojoj strani. Nastavljamo dalje i dalje su sve opcije moguće“, rekao je srednji bloker Maglića Vlado Vuković.

Nakon ovog meča Maglić je na predposljednjem devetom mjestu na tabeli sa četiri boda, dok je Lukavac na osmom mjestu  sa pet bodova i utakmicom više.