Predsjednik sindikata opštine Nevesinje Milovan Cvijetić tvrdi da mu je narodni poslanik Ilija Tamindžija uputio prijetnje i uvrede zbog pojavljivanja informacije u javnosti da se u Nevesinju vrši mobing nad radnicima opštine i pritisak za koga da glasaju.

Na društvenim mrežama i blogovima pojavila se informacija kako u Nevesinju opštinski funkcioneri i kadrovi SNSD-a na zaposlene u opštini vrše pritisak i traže lične podatke za spisak sigurnih glasova Iliji Tamindžiji, koji je ponovo na listi SNSD-a za predstojeće izbore.

Predsjednik sindikata organa uprave opštinske organizacije Nevesinje Milovan Cvijetić tvrdi da je za “curenja” informiacija u javnost on optužen od strane Ilije Tamindžije, koji mu je telefon očitao lekciju dugu 23 minuta i pri tome ga vrijeđao i uputio mu prijetnje.

“Poslije svih tih dešavanja, tekstova na portalima juče oko 14 i 50 časova primio sam poziv lično od narodnog poslanika Ilije Tamindžije, vjerovatno sa službenog telefona,  i taj razgovar je trajao puna 23 minuta i 20 sekundi. Kompletan razgovor smatram kao pritisak, ucjenu, prijetnju i mobing. Sva priča je išla u tom pravcu da sam ja taj koji informiše novinare, dostavljam navedene podatke, a pominjao je moje radno mjesto, porodicu, bliske prijatelje, kumovi i to u negativnom svijetlu” istakao je Cvijetić.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović (SNSD) odbacuje da se na zaposlene vrši bilo kakav pristisak.

“Mogu sa punom odgovornošću da kažem da niko iz kancelarije načelnika ili bilo kog odeljenja nije dobio zadatak niti radi na bilo kakvom zastrašivanju, bilo kakvom agitovanju ili pritiscima za ili protiv nekoga” tvrdi Avdalović.

Međutim, predsjednik sindikata tvrdi da se lično uvjerio kako se od zaposlenih traže lični podaci za siguran glas Iliji Tamindžiji i da je obavjestio nadležne da će o svemu saznati javnost i CIK.

“Prethodnih dana u našoj orrganizaciji desio se takav slučaj da su pojedini radnici posjećivali kancelarije zaposlenih i od njih tražili podatke koji bi bili glas za poslanika Iliju Tamindžiju. Ja sam te iste radnike upozorio da ne smiju to da rade, da nije zakonski i da se to ne radi na radnom mjestu i rekao im da će biti javno objavljeni i prijavljeni CIK-u – naglasio je Cvijetić.

Milovan Cvijetić o svemu je obavjestio i odbornike Skupštine opštine Nevesnje na posljednjoj sjednici, a pokušali smo dobiti komentar i poslanika SNSD, koji živi i radi u Trebinju ali se nije javljao na poziv BN TV.

(BN TV)