Na protestima zbog poskupljenja goriva, održanim jutros u Banjaluci, jedan od vozača nije se zaustavio pred pješacima, nakon čega je udario dvije djevojke u pokušaju da prođe naprijed.

Kada su djevojke povikale da su udarene, nekoliko policajaca, koji su već bili u blizini, došli su na mjesto događaja i prišli automobilu, koji su nakon nekoliko trenutaka propustili.

– Mene je udario u nogu, a drugaricu u ruku. Otišle smo u hitnu po nalaze, a zatim i u Policijsku upravu Lazarevo, da prijavimo ovaj slučaj – rekla je jedna od djevojaka.

Obje djevojke su dobro, ali postavljaju pitanje zašto policija nije legitimisala i sankcionisala vozača koji nije propustio pješake, dok su svi ostali čekali u svojim automobilima.

Protest

Policija legitimisala demonstrante

Gepostet von Srpskainfo.com am Mittwoch, 13. Juni 2018

Očevici tvrde da je u automobilu koji je učestvovao u incidentu bio bivši ministar u Vladi i sadašnji direktor Republičkog sekretarijata za vjere, Jovo Turanjanin.

Бивши МИНИСТАР УДАРИО дјевојке на пјешачком прелазу!Ко су онда ХУЛИГАНИ!?

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Donnerstag, 14. Juni 2018

Iz policije smo dobili potvrdu da je podnesena pijava protiv N.N. lica u „tojoti“.

Sve ove tvrdnje Turanjanin odbacuje i tvrdi da u automobilu uopšte nije bio on.

– Ja vozim „škodu oktaviju“, a ne „tojotu“. Cijelo jutro nisam izašao iz kuće. Razgovarao sam s advokatom i razmišljam o tužbi. Vjerovato ću to i napraviti. Novac me ne interesuje, možda za razliku od njega, ali ne mogu da pređem preko te uvrede i činjenice da zbilja nisam izašao iz kuće. Pogledao sam video na kome sam navodno ja; to nema blage veze sa mnom – kaže Turanjanin za Srpskainfo, misleći na video odbornika Draška Stanivukovića.

(srpskainfo)