Edin Gačić je osumjičen da je u subotu uveče sa više hitaca iz automatske puške ubo policajca Mahira Begića. I pored upozorenja Edhama Veladžića, drektora Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme Gačić bio pritvoren, da boluje od poremećaja ličnosti „šizoidno-paranoidnog tipa“ i da priprema novo ubistvo, u Banjaluci je Gačić dobio vozačku dozvolu 2018. godine i par dana nakon toga pruzrokovao saobraćajnu nesreću.

Nezgoda se dogodila 24.5.2018. godine na raskrsnici Bulevara vojvode Živojina Mišića, Bulevara vojvode Petra Bojovića, te Bulevara srpske vojske. Učestvovali su automobili seat, kedi, ford, te reno, koji je, inače, vlasništvo Sudske policije RS.

Gačić, vozač seata, je prihvatanjem prekršajnog naloga priznao odgovornost.

Prema ekskuzivnim dokumentima koji su u posjedu Inforadara , Veladžić je 6. jula 2017. godine uputio pismo centrima za socijalni rad Banjaluka i Sanski Mosta, CJB Banjaluka, kantonalnim policijama u Sanskom Mostu i Bihaću te federalnoj Upravi policije, u kojem ih upozorava na mogući scenarij, navodeći kako osuđeni boluje od poremećaja ličnosti „šizoidno-paranoidnog tipa“, te kako je vještak-psihijatar konstatirao „da je riječ o (vjerskom) fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja“.

Ko je Edinu Gačiću izdao ljekarsko uvjerenje nužno za vozačku dozvolu 2018. godine i pored upozorenja koje je drektor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću dostavio CJB Banjaluka, a u kojem stoji da se radi o osobi koja je ekstremno opasna po okolinu, treba da odgovore nadležni CJB Banjaluka.

(Impuls)