Predsjednik Atlas grupe, odbjegli biznismen Duško Knežević, kazao je da je predložio da se pojavi na protestu u subotu da sleti na aerodrom u Podgorici, “iako bi to možda bilo veliko hapšenje”.

“Rekli su mi da to može da izazove velike sukobe, destabilizaciju i da bi to režim tretirao kao atak na pravni sistem”, kazao je Knežević za RTS.

On je kazao da se posljednji put sastao sa aktuelnim predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem, početkom novembra 2018. godine.

Knežević je rekao da je Đukanovića upoznao sa svojom situacijom, da “trpi torturu od istražnih organa” i da ga moli da uradi nešto.

“Rekao mi je da nema više moć koju je nekada imao i da nije u mogućnosti da pomogne bilo šta. Rekao mi je dosta me povezuju sa tobom u nekim poslovima i htio bih da pokažem da to nije tačno i da se distanciram”, rekao je Knežević.

On je kazao da ne izbjegava odgovornost i da je spreman na sve optužbe da odgovori.

Objasnio je da kad su ušli policijski timovi i počeli provjeru njegovih kompanija da je shvatio da je njegova reputacija i ugled u zemlji i inostranstvu poljuljan.

“Htio sam da objasnim da ću brutalno krenuti na politički vrh jer neću da od mene prave lopova”.

Knežević je kazao i da je obišao razne političke adrese preko kojih je htio da prenese poruku Đukanoviću.

“Obišao sam Miška Vukovića, ministra (Darko) Radunovića, (Slavoljuba) Miga Stijepovića i rekao sam im da mu prenesu poruku da neću biti nimalo nježan. Poslao mi je drugaricu (Dušanka) Jeknić koja mi je rekla da treba da budem vitez i da se branim. Poručio sam da ću se brutalno obračunati sa njim”, kazao je Knežević.

On je kazao da je Đukanović pred izbore okupljao privrednike i tražio da finansijski pomognu DPS.

“Da bih poslovao morao sam da pomažem vladajuću partiju”, rekao je on.

Tvrdi da snimak na kojem navodno uručuje novac lično Đukanoviću čuva za kraj jer, kako navodi, to što je plasirao previše afera za kratko vrijeme nije imalo željeni efekat.

Rekao je i da komunicira sa ljudima iz DPS-a “poluilegalno jer su uplašeni”.

Naveo je i da pomaže svoje štediše o studente Univerziteta Mediteran kako bi se priključili protestima.

(borba.me)