Proteklog vikenda u Banja Luci je održano prvenstvo Republike Srpske u kik boksu, u disciplini lou kik /low kick/ i kik lajt /kick light/, za sve starosne kategorije. U konkurenciji vrhunskih sportista, članovi KBK „Tigar“ iz Gacka osvojili su zapažene rezultate.

Aleksandar Milošević je u disciplini kik lajt, kategorija +69 kg, osvojio treće mjesto. U večernjem programu održano je šest profesionalnih mečeva. U pitanju su WAKO finalne borbe za šampiona Republike Srpske u disciplini lou kik. Milan Babić je radio meč protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, Slavoljuba Budeše iz Bijeljine, bronzanog sa prošlog prvenstva Svijeta. U prepunoj dvorani, Milan je demonstrirao vrhunski kik boks, i nokautom u drugoj rundi trijumfovao, uz ogromne ovacije publike.

„Milanov meč je ocijenjen kao ubjedljivo najbolji od strane stručnjaka, a i publika je rekla svoje, gromoglasnim aplauzom. Milan je inače i najbolji kik bokser 2018. godine, pa ga je KB Savez Republike Srpske, kandidovao za izbor najboljeg sportiste Republike Srpske, po treći put“, kaže Milanov trener, Veselin Đuričić.

Na kraju mečeva najboljima su uručena priznanja i plakete.

Za ovu sezonu, u planu 1. decembra učešće na Internacionalnom turniru „Prnjavor open“, sa nekim mlađim snagama, i to bi zaokružilo ovu, sudeći po dosadašnjim rezultatima, blistavu sezonu KBK „Tigar“ Gacko.

 

( Opština Gacko )