Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kaže da je njegov otac na početku rata Atifu Dudakoviću savjetovao ”da se priključi svom narodu u Bosni”.

“Kada je moj otac Ratko bio komandant Kninskog korpusa Atif Dudaković je bio komandant tenkističkih jedinica JNA na tom prostoru. Otac mi je rekao da Dudaković tada nije bio nikakakav ekstremista, bio je prilično jugoslovenski orjentisan. Kada je počeo rat u Bosni Ratko je rekao Dudakoviću da nema potrebe da ostane u redovima JNA i da treba da se priključi svom narodu u Bosni”, rekao je Darko Mladić gostujući u jutarnjem programu ”Pink” televizije.

Spomenuo je i (u Republici Srpskoj) poznatu i često spominjanu priču o Bihaću.

 “Krajem 1994.godine Peti korpus je bio pred vojnim porazom i bilo je pitanje dana kada će Vojska RS da uđe u Bihać. Međutim, tada Amerikanci šalju na Pale svog bivšeg predsjednika Kartera koji navodno želi da posreduje u uspostavljanju mira, a zapravo spašava Peti korpus od poraza. Da je tada oslobođen Bihać i ostatak tog dijela Krajine, rat bi se drugačije završio. Nakon toga ne bi bilo Oluje, opstala bi cijela Republika Srpska Krajina koja bi se spojila sa Republikom Srpskom”, rekao je Darko Mladić..

(mondo.ba)