Protekla 2018. godina u Lovačkom udruženju “Zagorje“ iz Kalinovika bila je uspješna u više segmenata. Svakako najzadovoljniji su rezultatima ostvarenim u lovnom turizmu.

– U protekloj godini imali smo odstrjel divokoze i dva vuka. Lovačko udruženje je na taj način ostvarilo prihode koji će biti uloženi u proširivanje lovno-tehničkih kapaciteta i zaštitu divljači. Posebno nam je drago da su naši gosti zadovoljni organizacijom lova i ulovljenim trofejima, kaže predsjednik Udruženja Slobodan Đorem.

Prije svega, on navodi da su u gostima imali lovca Maksimilijan Rudolf Ganza iz Austrije koji je odstrjelio vuka. Maksimilijan je bio prezadovoljan organizacijom lova, te je najavio skori povratak u lovište kojim gazduje “Zagorje“.

Pored inostranih, u Kalinovik dolaze i domaći lovci. Ove godine, mladi lovac Vukoje Miloš odstrjelio je divojarca čiji je trofej ocjenjen sa 91 CIC poena.

Za kraj, Đorem nam je opisao i jedan lijep događaj koji je desio u komercijalnom lovu.

– U gostima smo imali naša dva stalna gosta Luku i Denijela. Iako je imao priliku da odstrjeli vuka, Luka je to zadovoljstvo prepustio svom drugu Denijelu. Ovakav gest se rijetko viđa u poslednje vrijeme i baš zato je vrijedno spomenuti ga. Denijel je preciznim hicem došao do svog prvog trofeja vuka. Mogu da kažem da su oba bili presrećni, a mi domaćini oduševljeni ovako lijepim gestom, kaže Slobodan.

U Lovačkom udruženju “Zagorje“ nadaju se da će sledeća godina biti još uspješnija.

(lovcirs)