Za vrijeme Lukačevog mandata specijalci MUP-a su pljačkali banke, u centru Banjaluke se pucalo iz zolje, desilo se nekoliko terorističkih napada te afera koje su strašno potresle ovu instituciju. A ruku na srce, desilo se i nekoliko “sumnjivih” smrti koje su prošle nekažnjeno.

Rekao je ovo Stefan Blagić, predsjednik udruženja ReStart Srpska, te dodao da ono što predstavlja mnogo veću brigu jeste ponašanje ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača od kada se, kako kaže, desilo brutalno ubistvo Banjalučanina Davida Dragičevića pa do danas.

– Svi ćete se sjetiti čuvene Lukačeve konstatacije da njegovom djetetu niko ne smije “ni čvoku opaliti”, odnosno, kako je tada tvrdio, kada bi se to desilo, Lukač bi se lično “obračunao” sa tom osobom. To je samo za sebe zabrinjavajuće, jer kada ministar unutrašnjih poslova, čovjek koji je zadužen za bezbjednosnost svih stanovnika Srpske, otvoreno prijeti fizičkim obračunima, to posljedično može odvesti društvo u anarhiju. Naravno da će se svako od nas upitati: Ako može Dragan Lukač, zašto ne bih mogao i ja ili bilo ko drugi? Ako institucije sistema zakažu, zašto onda ne bismo svi “uzeli pravdu u svoje ruke”? Naravno, ovo je veoma opasno shvatanje i nijedan građanin, a kamoli ministar, ne bi smio sebi da dozvoli – kaže Blagić.

Posebno je zabrinjavajući, dodaje Blagić, preksinoćni ispad ministra u Vladi Republike Srpske “koja je zasnovana na političkoj korupciji”, gdje je jednog narodnog poslanika pozvao na “fizički obračun”.

– Dakle, ne samo da je ugrožena bezbjednost “običnih” građana, nego Lukač lično pokušava da ugrozi bezbjednost i narodnih poslanika, onih ljudi koji predstavljaju građane ove zemlje. Lukač ne prestaje da se ponaša kao nasilnik i istinski se trudi da ponizi sve. Juče je izjavio i da ne vidi problem u fizičkom obračunavanju sa narodnim poslanicima, jer, kako tvrdi, to se dešava i u Japanu. Očigledno je fizički obračun njemu nešto sasvim normalno, što ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da on nije ministar unutrašnjih poslova! Kako onda očekivati da nas, jedna takva persona brani i štiti? Kako očekivati da jedan takav čovjek poštuje zakon? Znate kako? Nikako! – kaže Blagić.

(Srpskacafe)