Karatisti „Veleža“ osvojili su 21 medalju na Memorijalnom karate turniru „Petar Jovović Bene“ koji je u nedjelju održan u Kalinoviku. Za njuspješniju takmičarku turnira proglašena je Nevesinjka  Marija Torović. Zlatnim medaljama u katama okitili su se Saša Grahovac, Jelica Tovarišić, Filip Vuković, Nikola Radan, Marija Torović, Srđan Zurovac i Đorđe Bratić.

Srebrne medalje osvojili su Verica Tovarišić, Luka Piljević, Ognjen Torović, Goran Janjić, Jana Radovanović, Nikolina Bratić i Milan Kapor, a sa bronzanim odličjem u Nevesinje su se vratili Valentina Piljević, Ana Piljević, Sara Pejičić, Filip Kovačević i Mihaila Bratić.

Uspjeh nevesinjskih karatista upotpunili su Marija Torović i Nikolina Bratić osvajanjem srebrnih medalja u borbama.

Pored članova „Veleža“ na turniru u Kalinoviku učestvovali su i mladi karatisti iz Foče, Plužina, Višegrada i Kalinovika. Turnir je posvećen nekadašnjem reprezentativcu bivše Jugoslavije Petru Jovoviću koji je kao oficir Vojske RS poginuo u proteklom Otadžbinskom ratu.

Iz nevesinjskog karate kluba naglašavaju da su neki od Veležovih poletaraca po prvi put osvojili medalje što ih je dodatno motivisalo da se posvete ovom borilačkom sportu. Turnirom u Kalinoviku završen je prvi dio sezone za nevesinjske karatiste. Od septembra kreće upis novih članova.