Policija u Palama uzela je izjavu od odbornika DNS-a u Skupštini opštine Pale Marka Kubatlije i još nekoliko članova ove stranke, u vezi pokušaja diskreditovanja rukovodstva Policijske uprave Istočno Sarajevo, saznaje Srpskainfo.

Osim što je odbornik i član Gradskog odbora DNS, Kubatlija je i predsjednik Odbora omladine sarajevsko-romanijske regije.

Prema našim saznanjima, policija je nastavila istragu oko provjera navoda prijave da je neko iz DNS u Istočnom Sarajevu platio muškarcu sa Pala da iznosi lažne optužbe protiv načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su, osim Kubatlije, saslušani i Vladimir K, Nemanja T, kao i Nemanja S, svi iz Pala.

U sklopu ove istrage tokom prethodne sedmice saslušan je i direktor JP „Putevi Republike Srpske“ i funkcioner DNS Nenad Nešić.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo ranije nam je samo potvrđeno da se obavljaju operativne provjere po saznanjima da su članovi određenih političkih partija nudili novac muškarcu da bi u javnim nastupima netačnim podacima diskreditovao rukovodstvo ove Uprave.

Na osnovu toga saslušano je više osoba, za sada u svojstvu svjedoka.

Nakon dokumentovanja predmeta biće dostavljen izvještaj na ocjenu nadležnom tužiocu.

Izvor uključen u ovu istragu pojasnio nam je da se policiji obratio muškarac iz Pala i rekao da su mu iz rukovodstva DNS u Istočnom Sarajevu nudili veću sumu novca da javno laže protiv Šehovca.

– On je u svojoj izjavi rekao da su mu nuđene pare da priča kako ga je istukao Šehovac, načelnik policije u Istočnom Sarajevu. Za novac koji bi dobio trebao je da javno na trgu priča o tome, ali i da to ispriča za jednu televiziju – pojasnio je naš sagovornik.

Ovaj čovjek je odlučio da to ipak ne uradi i sve je ispričao policiji.

– Inspektori su pokrenuli istragu na osnovu ove prijave. U toku su provjere da li je to sve tačno ili je možda riječ o izmišljenoj prijavi. Kada svi budu saslušani, postupajući tužilac će donijeti odluku šta će se dalje poduzimati u ovom predmetu – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, sumnja se da mu je upravo Nešić nudio taj novac, jer nije u dobrim odnosima s načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ovaj sukob vjerovatno potiče od početka otkobra kada su pripadnici ove Uprave saslušali Nešića zbog krivičnog djela “prinuda”, a kasnije nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv njega. Ova istraga je još aktivna.

Prekinuo vezu

Marko Kubatlija juče se javio na naš poziv, ali nakon što smo ga pitali o saslušanju u policijskoj stanici prekinuo je vezu.

Ni Nenad Nešić se ranije nije javljao na naše pozive kako bi prokomentarisao nove optužbe na njegov račun.

(srpskainfo.com)