Navijačka grupa „Delije“ iz Gacka danas je 30 novogodišnjih paketića uručila djeci sa posebnim potrebama Udruženja „Rastimo zajedno“ iz Gacka.

Kako je ovo ujedno i mali jubilej – deset godina kako se trude da izmame osmijehe na lica djece i omladine ovog Udruženja, potrudili su se da ove godine sve bude u znaku Crvene Zvezde – poklon vrećice, sveske i ostali sadržaj koji se nalazi u paketiću.

Tradicija se održala, rekao je vođa „Delija“, Predrag Šupić.

„Na zadovoljstvo svih nas koji smo dio ovog projekta i ove godine obradovali smo djecu Udruženja. Sve je počelo prije deset godina. Nismo na početku očekivali da će biti ovako, ali evo, uspjeli smo da održimo tradiciju. Rekli smo da ćemo ove godine malo promijeniti, da sve bude u crveno bijelim bojama, tako da smo napravili saradnju sa Fondacijom Delija iz Beograda. Oni su nam poslali kese i simbolične poklone djeci, koje smo stavili u paketiće. Ovim činom osjećamo se lijepo, posebno kada uradimo neko dobro djelo u ove blage dane. Tu ćemo biti i narednih godina“ – rekao je Šupić, ističući da „Delije“ učestvuju u svim humanitarnim akcijama koje se organizuju u opštini i šire.

Predsjednica Upravnog odbora, Gordana Kekić, zahvalila se „Delijama“ na dobroj saradnji i humanosti.

„Prije tačno deset godina na svoju inicijativu su došli kod nas. Prepoznali su problem i zaista imao divnu saradnju. Posjeta Delija ali i drugih ljudi je, sigurna sam, sa dosta ljubavi, samim tim što osjećaju potrebu da treba doći ovdje, posjetiti naše korisnike i izraziti svoju želju da nekome pomognu“, istakla je Kekić.

Za korisnike Udruženja „Rastimo zajedno“, novogodišnje paketiće obezbijedio je i Sindikat RiTe Gacko (51 paketić), kao i Savjet učenika SŠC „Pero Slijepčević“ (32 paketića).

(gacko-rs.info)