Podrška šampionkama RS, odbojkašicama Maglića, stigla je i iz opštine Foča. Načelnik opštine Radisav Mašić organizovao je danas prijem za igračice, stručni štab i Upravu kluba, na kojem je odbojkašicama uručio simbolične novčane nagrade.

Šampionski pehar za odbojkašice Maglića dugo se očekivao, a on je potvrda da naš grad ima dobru i kvalitetnu školu odbojke, istakao je je prilikom prijema načelnik opštine Radisav Mašić. Ono što je posebno važno, kako naglašava, jeste da u klubu igraju domaće igračice koje su prve korake na terenu napravile baš u Magliću: „To i predviđa naša strategija o razvoju sporta na području Foče, da se sportom bavi naša omladina. Maglić poštuje tu strategiju i naša obaveza je da ih pomažemo, jer su oni uvijek racionalno trošili svoj budžet i opravdavali finansijska sredstva koja su dobijali“.

Takmičenje u Premijer ligi BiH podrazumijeva značajno više novčanih sredstava od onih u Prvoj ligi Srpske. Opština kao glavni sponzor kluba pokušaće da obezbijedi i podršku sponzora, naveo je Mašić. „Titula prvaka RS otvara prostor za veće sponzore. Već imamo najave firmi i ustanova koje su zainteresovane da sponzorišu klub. U tom poslu mora se angažovati i Uprava kluba, a lokalna zajednica mora u raspodjeli sredstava koja je planirala za sport da napravi selekciju i pomogne uspješne“, zaključio je Mašić.

U Odbojkaškom klubu Maglić još su pod utiskom osvajanja šampionske titule ali i pod utiskom atmosfere na utakmici koju je upriličila fočanska publika, kaže trener Vlado Vuković. Napomenuo je da će klubu biti neophodna dodatna finansijska sredstva zbog skupljeg takmičenja u većem rangu: „Kroz razgovor sa načelnikom vidjeli smo da je on spreman i voljan da pruži veću podršku opštine, ali i da obezbijedi podršku privrednika za naš klub. Uskoro ćemo početi razmišljati o Premijer ligi, jer ima dosta posla da se uradi prije nego što se počnemo takmičiti“.

Odbojkašica Maglića Maja Mašić zahvalila se, u ime svoje ekipe, na podršci lokalne zajednice: „Opština je i naš glavni sponzor i uvijek je tu za naš klub. Zahvalni smo načelniku što podrška nije izostala i ovaj put“, rekla je Mašićeva.
Magliću će sigurno, pored domaćih igračica, biti neophodna pojačanja na pojedinim pozicijama, zaključio je Vuković: „Mi kada bi imali sve svoje igračice koje su ponikle u Foči borili bi se za prvaka BiH. Imamo omladinskog kadra koji sigurno može da igra za prvi tim, a da li može da izbori opstanak u ligi, to u ovom momentu ne znam. Sigurno će nam trebati pojačanja na pojedinim pozicijama da bi bili konkurentni u Premijer ligi BiH“.

ISTOK