Specijalci ROSU zauzeli Gazivode! Upali u kompleks, vezali Srbe i drže ih u podrumu! Sve jedinice MUP-a Srbije stavljene u najviši strepen pripravnosti.

Nekoliko desetina kosovskih specijalaca upalo je u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti. MUP u stanju najviše pripravnosti, navodi ministar policije Nebojša Stefanović.

13.55 – Glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso kaže za Tanjug da ta misija još nema informacija o upadu pripadnika Rosu na sever Kosova.

13.45 – Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da su kosovski specijalci naoružani do zuba zauzeli Gazivode. U ovom trenutku Vučić na posebnoj lokaciji ima sastanak sa načelnikom Generalštaba i drugim vojnim i policijskim zvaničnicima, dodaje Đurić.

13.40 – Kako javlja dopisnik RTS-a, specijalci trenutno ne kontrolišu saobraćaj, ne zaustavljaju putnike i nema ih oko brane Gazivode niti hidroelektrane.

13.25 –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

13.00 – Oko jezera Gazivode napeto, ali nema drugih incidenata, javlja dopisnik RTS-a.

12.50 – Sve specijalne i posebne jedinice policije u stanju najviše pripravnosti, naložio ministar policije.

12.42 – Kosovski specijalci upali u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, javlja dopisnik RTS-a.

Kako javlja dopisnik RTS-a, nekoliko desetina naoružanih specijalaca upalo je u ovaj objekat, a prema nekim saznanjima, upad su izvršili i sa kopna i sa jezera.

Informaciju o upadu specijalaca RTS-u su potvrdili predstavnici lokalne samouprave.

Prištinski portal Gazeta ekspres piše da je u akciji učestvovalo 60 pripadnika kosovskih specijalnih snaga.

Za sada nema informacija kada je akcija tačno izvedena.

Oko jezera Gazivode sada je napeto, ali nema drugih incidenata, javlja dopisnik RTS-a.

“Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, naveo je ministar policije Nebojša Stefanović, saopštio je MUP.

Kako ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila.

Očekuje se obraćanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Vladi Srbije.

Centar za ekologiju i razvoj sporta otvoren je nedavno, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao ga je prilikom poslednje posete Kosovu.

(RTS)