Izjava gospođe Cvijanović da narod mora da bezuslovno vjeruje u institucije podsjeća na najljepše redove Domanovićeve “Stradije” u kojoj je ministar policije uzeo na sebe svu narodnu brigu, da bira umjesto naroda, da narod ne dangubi, ne brine i ne misli, izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica komentarišući izjavu Željke Cvijanović da “građani treba da vjeruju MUP Srpske koji brine o njihovoj bezbjednosti”.

– Vjera građana u institucije pa i u MUP Republike Srpske stvara se primjernim, odgovornim i profesionalnim radom institucija a ne pukom demagogijom političkih zvaničnika. Izjava Željke Cvijanović govori da je režim želi da stvori društvo nalik na ono iz tragikomičnih Domanovićevih satira u kojem građani ne treba da slobodno promišljaju već samo da slijepo slušaju naloge vlastodržaca – rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS je podsjetio da je još 2015. godine Milorad Dodik počeo javno da govori o crnim knjigama kojima je najavio sistemski progon svih onih koji ne misle kao “vođa” što je konstantno potvrđivao u izbornoj kampanji svojim nastupima.

– U Doboju policija privodi i kažnjava aktiviste Srpske demokratske stranke sa poslednjih vanrednih izbora za gradonačelnika Doboja koji su pokušali da spriječe krađu u režiji političkog benda Obrena Petrovića, danas već visokog funkcionera SNSD. Policija kažnjava ljude koji su branili pravo na fer izbore za ugrožavanje javnog reda i mira dok nasilnike koji su zastrašivali i prijetili biračima, uzurpirali izborni proces i pravili biračke prevare gleda kao uzorne građane – zaključio je Govedarica.

(SrpskaInfo)