Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je potpisavanje koalicionog dogovora SNSD-a – DNS-a – SP-a prirodna stvar jer se radi o strankama koje dugo godina vrše vlast u Srpskoj i koje su odgovorne za postojeće stanje.

Govedarica ističe da je vidljiva zabrinutost u toj koaliciji od izbornog rezultata, posebno kod predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

“Potvrdili su kolacioni kapacitet na 12-13 godina dosadašnje saradnje. Ne vidim da su previše optimistični nego više djeluju, naročito partijski lider SNSD-a, poprilično zabrinuto”, kaže predsjednik SDS-a i dodaje:

“Definitivno, ne mogu da se usaglase oko kandidata što je svakako vrsta mjere da njihov izborni rezultat nije baš definisan onako kako ga žele predstvaiti. Al, na kraju krajeva to je jedna prirodna kolacija koja je dugo godina na vlasti i koja je odgovorna zapostojeće stanje.”

“Zajedno sa našim kolacionim partnerima sa kojim imamo dobro saradnju, vjerujem u pobjedu koja će da donese promjene”, istakao je lider SDS i naglasio da su te promjene mnogo bitnije od pobjede na izborima.

(BN televizija)