Bosna i Hercegovina nema šta da se brine, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u razgovoru televiziji N1.

Kaže da očekuje pobjedu na izborima u oktobru i da ”Bosna i Hercegovina nema šta da se brine” jer će ”sve raditi po Ustavu”.

Lider SNSD-a je kazao da ”nije baborga”.

Komentarišući svoj današnji boravak u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Dodik je rekao da nije to prvi put da je bio tamo i da nije ni važna zgrada koliko je važna atmosfera.

“Ja ću se kandidovati za člana Predsjedništva, svi relevantni pokazatelji, čak i naših političkih protivnika, pokazuju da je to izvjesna pobjeda. Poradićemo na tome veoma žestoko. Nama je stalo da u Predsjedništvu provodimo politike u skladu sa Ustavom. Bosna i Hercegovina nema šta da se brine, ona je ono što je po Ustavu i ja ću to poštovati. Nisam ja taj koji kako pokušavaju da naprave neku babarogu, ne, samo poštivanje Ustava”, kazao je Dodik u razgovoru za N1.

Prema njegovom mišljenju, današnji događaj i predaja odgovora iz Upitnika Evropske komisije, veoma je važan za BiH. Dodao je da evropski put ne treba biti zaustavljen, ali da odgovori moraju biti u skladu s Mehanizmom koordinacije.

(BN/N1)