Milorad Dodik je u izjavi za N1 rekao da bi volio da vidi Predsjedništvo BiH u kojem bi pored njega bili Dragan Čović i Sebija Izetbegović.

Smatrajući da je njegova pobjeda gotova stvar, Milorad Dodik je komentarisao i moguće kandidate iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda. Tako je za Sebiju Izetbegović rekao da je čuo da se radi “o sposobnoj i operativnoj ženi.”

„Neki su mi rekli da drži do riječi za razliku od Bakira Izetbegovića“, rekao je Dodik.

Iako je rekao da se ne bavi kombinatorikama, ipak je komentarisao moguće pobjednike za Predsjedništvo BiH.

„/Željko/ Komšić je luzer najobičniji. Mislim da će Dragan Čović odnijeti pobjedu. Najbolje bi bilo da to bude on i za samu BiH. Izbor Komšića kroz spekulativne glasove samo bi donio novu destabilizaciju u BiH. Komšić je pokazao niz nesposobnosti. Odjednom se pojavio, formirao partiju, sada je marginalna politička partija. Njegovo sjajno vrijeme je prošlo davno“, rekao je Dodik.

Kada je riječ o kandidatu SNSD-a za predsjednika Republike Srpske, Dodik je naveo da je sigurno da će to biti „jedan važan član SNSD-a“.

„Nema potrebe da žurimo, krajem maja se daju prijedlozi, do tada ima mnogo vremena. O tom ćemo voditi razgovore sa koalicionim partnerima, ima više ljudi koji mogu da nose tu funkciju. Razgovaraćemo, ali SNSD će dati kandidata“, tvrdi Dodik.

On je istakao da je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović jedan od najozbiljnijih funkcionera SNSD-a i da će sigurno i na izborima, kao i poslije njih, biti važan član i kandidat.

„Ona je šest godina vodila Vladu Srpske, dva mandata, i pokazala sposobnost da stabilizuje naše javne finansije u veoma teškim okolnostima. Danas je budžet Srpske stabilan i odgovara na sve zahtjeve i sve planirane i zakonske obaveze. Ona je, nesumnjivo, tu pokazala predan rad i veoma je važan kadar SNSD-a“, kaže Dodik.

On je istakao da je spekulacija da će Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, biti kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske.

(N1/Istok)