Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik donirao je danas 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju i istakao da je opredjeljenje Republike Srpske mir, stabilnost, sloboda i jednaka prava za sve građane.

– Saradnja vjerskih zajednica u Doboju je dobra i nema razloga da ne bude nastavljena. Svima nama je potrebna dobra saradnja i da očuvamo mir i stabilnost – rekao je Dodik novinarima u Doboju nakon što je posjetio Islamski centar u izgradnji u tom gradu.

On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo biti završena gradnja Islamskog centra.

– Zadovoljan sam napretkom u međusobnoj saradnji jer samo tako možemo da čuvamo naše načine života, mir i stabilnost – ocijenio je Dodik.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je i grad Doboj pomogao izgradnju Islamskog centra.

– Siguran sam da će ovaj centar biti brzo završen na dobrobit svih građana. Ovo će biti edukativni centar, a dobar suživot je odlika Doboja, što ćemo i očuvati – rekao je Јerinić.

Glavni dobojski imam Bajro Džafić zahvalio je Dodiku za uručena sredstva i podsjetio da je izgradnja centra počela 2015. godine.

– Zahvalan sam Dodiku i vlastima u Doboju na pomoći koju nam pružaju. Islamski centar biće na dobrobit svih građana – rekao je Džafić.

Muftija banjalučki Nusret Abdibegović istakao je da je ukupan ambijent u Republici Srpskoj pozitivan.

– Zahvalan sam srpskom članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika Srpske u Banjaluci izgraditi medresu – rekao je Abdibegović.

Uz Dodika i Јerinića, Islamski centar u izgradnji posjetio je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

(Srna)