Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je da nakon zaključaka Glavnog odbora SDA nema pravljenja “koalicije ni države” sa tom strankom.

Pavić smatra da sve stranke i svi učesnici u vlasti treba da se ovim pozabave veoma ozbiljno.– Ako ovo ostane na snazi, odgovor treba da bude da nema ništa od formiranja vlasti na nivou BiH. Mi se u tom slučaju moramo okrenuti Republici Srpskoj i baviti se poslovima koji su u skladu sa Ustavom Srpske – rekao je Pavić reagujući na zaključke SDA objavljene nakon današnje sjednice Glavnog odbora te stranke.

On je naveo da SDA traži stvari koje su nemoguće.

– U vrijeme kad idemo ka EU i čekamo odgovore na Upitnik koje smo popunili, u vrijeme kad treba potpisati novi akt o socijalnim i ekonomskim pitanjima u BiH i uspostaviti novu vlast koja treba sve to da vodi, dolaze ovi zaključci koji potpuno onemogućavaju bilo kakvu aktivnost i negiraju ustavno uređenje BiH i Republiku Srpsku, a sve Srbe i Republiku Srpsku proglašavaju genocidnima, iako je hiljadu puta objašnjeno da narod i Srpska nisu genocidni – dodao je Pavić.

On je podsjetio da je i juče izjavio da treba postaviti pitanje formiranja vlasti sa onima koji srpski narod proglašavaju genocidnim.

(srpskainfo)