David Dragičević, mladić koji je u martu prošle godine ubijen u Banjoj Luci, danas bi proslavio 22. rođendan.

Članovi grupe Pravda za Davida najavili da će danas na Davidovom grobu zapaliti svijeću.

– 31.01. je naš David trebao da napuni 22 godine. Umjesto svjećica na torti, mi ćemo zapaliti svijeće na njegovom grobu, poziv je grupe Pravda za Davida svima koji žele da dođu danas ispred crkve na Novom Groblju u 11 sati i još jednom odaju počast mladiću.

Inače, Facebook postovi pomenute grupe obiluju dirljivim riječima upućenim Davidu, ali i njegovoj porodici.

– Dođe i taj dan, 31.01.2019 g. Davide, dušo svog tate i mame, dušo naša, danas je tvoj rođendan, trebao si napuniti 22 godine. Umjesto svijeća na torti, zapalićemo svijeće na tvom grobu. Prokleta bila sudbina što te uze od nas, od svojih roditelja, od tvojih drugara…. U srcu tuga, na grobu tišina, a u domu vašem velika praznina. Ne vidimo ti oči i ne čujemo ti glas, al’ osjećamo da si tu između nas. Ti si tu, vidiš sve i čuješ, osjećaš bol i nepravdu koju nam nanose dušmani. Al’ ne brini, Davide, izguraćemo kroz sve ovo. Kažu… sve se u životu dešava sa nekim razlogom…a mi ćemo se cjeli život pitati koji je to razlog….zašto si tako monstruozno ubijen*** I ove noći razmišljamo o tebi, Davide naš. Još uvijek se nadamo da ćeš nam doći, da će nas neko probuditi i reći da je to bio ružan san… zašto si ga, Bože, uzeo? Zašto ugasi jednu prekrasnu mladost, otrgnu najljepši cvjetak iz bašte… Sad Davor, Suzana nemaju više sina, Teodora, i Andrej brata. Nemamo više našeg Đakca, imamo samo uspomene i sjećanje, bol…suze… nema te više, osta rana duboka i tužne pjesme da piše. Kada nam je teško i duša nas boli, gledamo u nebo jer tamo nas Đakac, neko koga volimo…, navodi se u jednom postu.

Podsjećamo, istraga o ubistvu Davida Dragičevića traje mjesecima. Nakon što je banjalučko tužilaštvo ovaj predmet okarakterisalo kao krivično djelo ubistvo, još uvijek nije podignuta optužnica niti je iko uhapšen.

Grupa Pravda za Davida, koja okuplja hiljade građana iz Banja Luke i regiona, skoro godinu traži da vlasti otkriju ko je ubio Davida u martu 2018. godine, optužujući policijski i politički vrh Republike Srpske za umiješanost i prikrivanje zločina. Grupu predvodi otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, Davidova majka Suzana, kao i njihovi prijatelji.

Banjalučka policija privela je više članova grupe Pravda za Davida kao i članove opozicije tokom protesta krajem prošle godine. Proteste je 30. decembra u centru Banje Luke predvodio Davor Dragičević, koji je nestao tog dana, te niko ne zna gdje se nalazi. On se u nekoliko navrata oglasio putem društvenih mreža poručivši kako će do kraja istrajati kako bi zadovoljio pravdu.

(Oslobođenje)