Nevesinjci se od proteklog vikenda napajaju strujom sa alternativnih vodova, a još je neizvjesno kada će kvar na dalekovodima između Nevesinja i Mostara biti oklonjen.

Iz „ElektroNevesinja“ su uputili apel potrošačima da racionalno troše struju i da ne uključuju aparate koji su osjetljivi na varijacije napona i veće potrošače, jer jedan alternativni vod može obezbijediti 1,4 megavata snage što je mnogo manje od redovnog snabdijevanja.

Iz ovog preduzeća navode da je uspostavljanjem alternativnog voda iz Mostara obezbijeđeno napajanje 11 trafostanica, pa je dio grada trenutno bez restrikciija.

U „ElektroNevesinju“ kažu da su proteklih dana imali i više zapaljenih stubova na terenu, što je stvorilo nove poteškoće i dovelo do vanrednih prekida snabdijevanja strujom potrošača na selu.

Još nema preciznih informacija kada će biti oklonjen kvar u Dračevicama, na glavnom dalekovodu Mostar -Nevesinje, koji izvode radnici „Elektroprenosa BiH“, a ranije je saopšteno da bi Nevesinje od vikenda moglo imati uredno napajanje električnom energijom.

Nastava u osnovnoj i srednjoj školi u Nevesinju odvija se uobičajno, nakon što su predhodnih dana bili skraćeni časovi.