Ogorčen činjenicom da naša partija pored toliko kvalitetnih stručnih kadrova (o ljudstvu ne bih licitirao) imenuje “lutku na koncu”, privatnog kandidata predsjednika Dodika, istupam javno iz partije.

Na stranu što se time urušava institucija predsjednik Republike Srpske i ponovo svodi na nivo fikusa (ikebane), ali radi se o potpuno nekompetentnoj osobi, pred kamerama dokazanoj neznalici, koja ne daje ugled Srpskoj, nego joj nanosi sramotu. Oni stranci joj se smiju na Jahorini za 113%, mlatara glavom kad govori k'o parip, a govor joj je logoroičan i nepovezan (“salata od riječi”). Misaoni tok ubrzan. Suspektna je na maniju. Maničnost ima i svoje dobre karakteristike (npr. povećana energija, libido, samouvjerenost), ali u ovom konkretnom slučaju očigledan višak samopouzdanja i manjak znanja ukazuju na Daning-Krugerov efekat.

Zašto za vozački ispit treba uvjerenje psihijatra, a za rukovođenje državom ne treba? Koliko se samo egomanijaka, antisocijalnih ličnosti, osoba s opsesivno-kompulsivnim poremećajem, poremećajem moralnosti nakotilo u politici, pa sad još i da imamo Predsjednika koji tv nastupom neodoljivo podsjeća na Zgembu Adislića, kad su u pitanju i forma i sadržaj.

Neću da vam smetam. Nastavite bez mene. Hvala vam što ste mi omogućili šefovsko radno mjesto, zaposlili mi ženu, svastiku i ljubavnicu, što ste me delegirali u upravne odbore, što ste nabacili onaj posao mojoj firmi, oprostili poreski i dug za struju, slali me na političku akademiju u Kumrovec, ali ja stvarno više ne mogu. Preko ove kandidature ne mogu preći. Mi imamo najmanje 5000 članova koji su ljepši, pametniji, kompetentniji, obrazovaniji. Pa dokle više negativna selekcija?