Zastupnici SDA su na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasali da četiri kandidata SNSD-a, Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić i Sredoje Nović, postanu delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH). Ovim činom SDA je u ruke Milorada Dodika potpuno predala kontrolu nad Parlamentarnom skupštinom BiH!

SDA je predala kontrolu nad Parlamentarnom skupštinom BiH, u ruke Milorada Dodika. Glasavši za njegova četiri kandidata, da postanu delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDA je, zapravo, Dodika postavila na mjesto glavnog vladara Bosne i Hercegovine, piše “BNN.ba“.

Kako je očito da SDA, ipak, gubi vlast, nema nikakve dileme da su ovim potezom željeli pokvariti posao stranakama koje će, umjesto njih, činiti vlast na državnom nivou, predajući ih u (ne)milost Miloradu Dodiku.

Postoji mogužnost da je ovim potezom SDA, također, učinila uslugu Dodiku ne bi li se ovaj, ipak, odobrovoljio i potpisao sa njima koalicioni sporazum o sastavljanju vlasti.

SDA je ovim ustupkom Dodiku, kao i mnogo puta ranije, pokazala da im je od države, važnija vlast.

(freshpress.info)