Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Klix da je navodna crna lista nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH zapravo najobičnija izmišljotina u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

Beogradske “Večernje novosti” jutros su objavile da ministar bezbjednosti Dragan Mektić navodno priprema zvaničnu listu s imenima osoba iz susjedne Srbije kojima će biti onemogućen ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Taj list navodi da su na spisku, između ostalih, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, novinar televizije Happy Milomir Marić, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, Vojislav Šešelj i mnogi drugi iz različitih sfera društva.

“To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost”, rekao je Mektić.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog političke principijelnosti.

“To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om”, izjavio je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

“Misle, ali to naprosto nije moguće”, zaključio je Mektić.

(Klix)