Čiji interes je u prvom planu – Republike Srpske ili pojedinaca?

Da li su pojedinačni interesi moćnika važniji od interesa naroda i Republike Srpske? Zašto Srpska preko Elektroprivrede, prema svemu sudeći, ima namjeru da Rašida Serdarova počasti sa 180 miliona maraka?

Nekada je zvučalo obećavajuće ali od svega nije bilo ništa. Pa ni od najava Rašida Serdarova i Milorada Dodika još u junu 2014. godine kada je najavljena gradnja hidroelektarne Mrsovo, kao i drugih obećanih a ne realizovanih projekata.

“Comsar” odustaje od svih investicija u Srpskoj a Elektroprivreda će, prema svemu sudeći,da otkupi koncesije od te firme za, procjenjuje se, 180 miliona maraka. Tako nešto nedavno je najavio i predsjednik Vlade Radovan Višković.

Opozicija napominje da je jasno da su u pitanju lični interesi i ko zna kakvi mutni poslovi koji se lome preko leđa Republike Srpske. Ono što je, očigledno jasno, jeste da Serdarov mora biti isplaćen.

Poslanici vladajućeg SNSD-a ne dijele pesimizam opozicije. Vlada tek treba,kako tvrde, da konačno odluči o ovom pitanju.

Različiti su i pogledi na to da li je Republika Srpska u poslu sa Serdarovim na gubitku.

Posao s “Comsar energy”, čiji vlasnik je Rađid Serdarov, vlast u Republici Srpskoj je prije pet godina predstavila kao jedan od najznačajnijih za razvoj Republike Srpske.

Serdarov je nedavno objavio da odustaje od svih ulaganja i da se povlači iz Srpske uz određene finansijske uslove.

 

 

(BN TV)