Predsjednik Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović uputila je čestitku povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, te poručila da Vlada Srpske razumije značaj slobode novinarske riječi u razvoju demokratije i prosperiteta savremenog društva i da je zato uvijek na strani fer, poštenog i nepristrasnog izvještavanja javnosti.

“Naša je obaveza da njegujemo otvoren i transparentan odnos prema svim medijima, jer je to u interesu javnosti i svih građana Republike Srpske, a koji podrazumijeva i odgovornost u medijskom izvještavanju, profesionalne standarde i novinarske kodekse”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Srpskoj poželjela mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu, boljim uslovima rada i statusom u društvu.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.

Izvor: Srna / BN