Dva politička bloka u RS predstavila su svoje kandidate za inokosne funkcije na predstojećim opštim izborima u BiH. Milorad Dodik i Željka Cvijanović kandidati su SNSD-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS, dok su pretendenti na te funkcije ispred Saveza za promjene Mladen Ivanić i Vukota Govedarica.

Nakon što je SNSD zvanično predstavio svoje kandidate, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić (SDS) za ”Vijesti” kaže da je situacija jasnija, jer je vidljivo na koji način će se voditi kampanja.

“Glavni politički sukob u predizbornoj kampanji biće na nivou direktno biranih funkcija. Jasno je da se radi o dva različita koncepta”, navodi on.

U razgovoru za pomenuti portal, Bosić ističe da su Ivanić i Dodik dva potpuno različita političara, te da će građani 7. oktobra odlučiti šta žele u budućnosti – napredak kroz mir i prosperitet ili stalne konflikte.

“Građani će birati, s jedne strane, odgovornost za stabilnost i sigurnost građana koju predstavlja Ivanić ili agresivnu politiku koju predstavlja Dodik, a koja u konačnici treba da dovede do promjene Dejtonskog sporazuma, koja je neizvjesna budućnost za građane i koja je politika stalnog konflikta sa svima oko sebe koji ne misle kao on”, pojašnjava Bosić.

Uvjeren je da će se oba kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda predstaviti građanima u pravom svjetlu.

Bosić se osvrnuo i na trku koja će se voditi za funkciju predsjednika Republike Srpske između Vukote Govedarice i Željke Cvijanović.

Siguran je da će ispitivanja javnog mnjenja vrlo brzo pokazati da su sve prednosti na strani predsjednika SDS-a i kandidata Saveza za promjene.

“Govedarica predstavlja nešto novo i može ponuditi nešto novo, dok Cvijanovićeva predstavlja nešto što je već viđeno, a to je sadašnje stanje, kojim većina građana RS nije zadovoljna i smatra da nije dobro. Mislim da je to sasvim solidna osnova za vođenje kampanje i pobjedu Vukote Govedarice”, zaključio je Bosić u razgovoru za ”Vijesti”.

(BN/Vijesti)