Mi, za razliku od njih, nećemo dijeliti ljude, kazao je Borjan, naglašavajući da zbog nebrige gradske vlasti sve više mladih napušta Trebinje i da će u fokusu njegovog djelovanja biti bolji privredni ambijent koji bi omogućio omladini da ostaju u svom gradu.

Na tribini u MZ Zasad gradonačelnički kandidat koalicije „Trebinje zaslužuje bolje“ dr Saša Borjan istakao je da je aktuelna lokalna vlast podijelila omladinu i penzionere, zbog čega mladi odlaze u Dubrovnik, a penzioneri djeluju u dva udruženja.

– Mi, za razliku od njih, nećemo dijeliti ljude, kazao je Borjan, naglašavajući da zbog nebrige gradske vlasti sve više mladih napušta Trebinje i da će u fokusu njegovog djelovanja biti bolji privredni ambijent koji bi omogućio omladini da ostaju u svom gradu.

Borjan je istakao da je njegov program predviđa da se zaposli svaka majka koja se odluči da rodi dijete, dok će svako dijete dobiti po 500 KM jednokratne pomoći:

Vodićemo računa i o porodicama sa četvoro djece. Svaki drugi supružnik će biti zaposlen, a svako dijete takvih roditelja imaće besplatan vrtić, udžbenike, ekskurziju”, naveo je Borjan.

On je istakao da je aktuelna trebinjska vlast do sada potrošila 60 miliona KM budžetskih sredstvai devet miliona KM kreditnih sredstava, ali da se ne mogu vidjeti završeni projekti, jer ih nema:

– Koliko će ljudi raditi u gradskom parku? Potrošili su 1.100.000 KM na njegovo uređenje,naveo je Borjan, ističući da su Trebinjci pod velikim pritiskom, ucjenama i reketom.

Tribini je prisustvovao narodni poslanik PDP-a Draško Stanivuković koji je istakao da mu je bilo zadovoljstvo doći iz Banjaluke da podrži Borjana i da vjeruje da će i Trebinjci 17. februara iz istog razloga izaći na glasačka mjesta:

– Danas ovdje branimo slobodu, ljudsku čast i fundamentalne principe jednog čovjeka i ponosan sam što imam ovdje jednog svog kolegu koji slobodno misli i imao je hrabrosti da kaže to što misli, rekao je Stanivuković.

Prisutnim su se obratili i narodni poslanici Ljubiša Krunić, Branko Butulija i Nebojša Vukanović.

(BN TV)